Meer Kraamzorg

  • Home
  • Meer Kraamzorg

Wie ben ik

Na 20 jaar voor verschillende kraambureaus met heel veel plezier gewerkt te hebben ben ik vanaf 1-1-2019 begonnen als ZZP kraamverzorgster. Al van jongs af aan wist ik dat ik “ baby-zuster” wilde worden. Na mijn opleiding ben ik dan ook meteen gestart als kraamverzorgster en ik heb het vak, de baby’s en de kraamvrouwen in mijn hart gesloten. Ik zie het niet als mijn werk maar als mijn hobby. Hoe speciaal is het dat ik als vreemde een week lang deel uit mag maken van een gezin dat zoiets speciaals als een geboorte mee maakt.

Ik vind het fijn om een gezin in de eerste dagen/week te zien groeien in hun rol als mama en papa. Ik help door veel informatie te geven, ervoor te zorgen dat iedereen goed kan rusten, gezonde voeding en de grote broer(s) en/of zussen er gezellig bij te betrekken.

Ik doe dit werk met heel veel passie, liefde, geduld en ook een stukje gezelligheid. Samen maken we van de kraamweek een feestje met een roze/blauw lintje er omheen.

Hoe verloopt het contact:

Kennismaking

In het begin van je zwangerschap komt er veel op je af, dingen die geregeld moeten worden waaronder ook de kraamzorg terwijl dat nog heel ver weg lijkt op dat moment. Je gaat je oriënteren en als Meer Kraamzorg je aanspreekt kunnen we telefonisch contact met elkaar hebben om kennis te maken. Heb je liever dat ik even bij je langs kom om kennis te maken kan dat ook, geheel vrijblijvend uiteraard.

Inschrijving

Op het moment dat je een goed gevoel hebt bij Meer Kraamzorg dan kan je je bij mij inschrijven. Het inschrijven gaat via de link 1op1 kraamzorg, daar vul je je gegevens in en kies je voor Meer Kraamzorg of voor Monique Brosius. Ter bevestiging van je inschrijving krijg je een mail. Dan zal ik de zorgovereenkomst per post naar jullie toe sturen en deze mogen jullie in de bijgeleverde envelop ondergetekend weer retour sturen. Als ik deze heb ontvangen hebben we telefonisch contact over de intake en verdere gang van zaken.

Intake

Rondom je 30ste week zwangerschap kom ik bij jullie langs voor de intake. Tijdens deze intake maken we nader kennis en kunnen we beide onze verwachtingen uiten ten aanzien van de kraamweek, je kan al je vragen bij me kwijt en we kunnen afspraken maken over de te leveren uren kraamzorg. Bij mij krijg je alle uren kraamzorg waar je recht op hebt, ook in drukkere periodes.

Bevalling

Het is voor mij heel fijn en handig om alvast een berichtje te krijgen als je weeën zijn begonnen of als je ingeleid gaat worden. Zo kan ik er alvast rekening mee houden dat op korte termijn de zorg opgestart zal worden.

Als je thuis gaat bevallen assisteer ik je verloskundige tijdens de bevalling. Ik ben er niet vanaf het eerste moment bij. Het is wel fijn als ik een berichtje krijg dat je bevalling is begonnen. De verloskundige geeft aan op welk moment ze mijn hulp nodig heeft en dan kom ik er zo snel mogelijk aan.

Als je in het ziekenhuis gaat bevallen ben ik daar niet bij aanwezig. Graag hoor ik dan ook van je dat je bevalling is begonnen en dat je richting het ziekenhuis gaat. Dan weet ik dat jullie kindje eraan komt en dan hoor ik het uiteraard ook graag als jullie kindje geboren is. Dan kunnen we afspraken maken over het start moment van de kraamzorg.

Tijdens de kraamweek hou ik alle dagelijkse controles die ik doe bij in een zorgdossier. De verloskundige is eindverantwoordelijke van het kraambed. Ik zal dus ook alle controles delen met de verloskundige. Aan het einde van de kraamweek zal ik het zorgdossier-formulier naar de verzekeraar sturen voor de declaratie. De andere lijsten ( temperatuurlijst van jou en van je kindje, de urenlijst en het LIP formulier moeten volgends de wet 12 jaar bewaard worden. )